DOM PARTEROWY

salon_sciana_sklejka_2.jpg

120 metrowy dom pod Opolem, z pięknym widokiem. Duże okna łączą wnętrze z otoczeniem, stąd również naturalne barwy pomieszczeń, z mocniejszymi akcentami. Dom miał być przede wszystkim przestrzenny i funkcjonalny, ale również ukazywać zamiłowanie klientki do dizajnu.

sypialnia (6).jpg

Wnętrze zostało ocieplone kilkoma ścianami wykonanymi ze sklejki, co równoważy dominujące biele. Sypialnia została zupełnie zmieniona z pierwotnego projektu architektonicznego. Powstała z połączenia dwóch pomieszczeń, a usunięta ściana zastąpiona jedynie obrotowym, zamykanym lustrem/parawanem. Za nim znajduje się mały gabinet. Dla klientki najważniejsze było poczucie przestrzeni, dlatego też tam, gdzie było to możliwe, połączyłam strefy (kuchnia+salon, sypialnia+gabinet), biel powiększa i spaja całość kompozycji.

pokój_starszego_syna_(1).jpg
wiatrołap (1).jpg

Bardzo mały hol został wypełniony dwukolorowym lustrem, po to, by uzyskać jak najwięcej poczucia przestrzeni.

Projekt w realizacji.

sypialnia (7).jpg
salon (7).jpg
sypialnia (5).jpg
aneks kuchenny (3).jpg